Iurie Leancă, care a renunțat la conducerea Partidului Popular European din Moldova, susține că a făcut acest pas deoarece este „angajat” în „mai multe activități în România”.

Într-o postare pe o rețea de socializare, el și-a explicat gestul, de a ceda conducerea partidului fostului său consilier și ministru al Apărării, Eugen Sturza.

„Deoarece sunt angajat în mai multe activități, inclusiv politice, în România, iar partidul are nevoie de o relansare, alături de colegi am decis ca până la Congres, când va fi aleasă o nouă conducere cu mandat deplin, PPEM să fie gestionat de o echipă foarte bună în frunte cu Eugen Sturza, care va asigura interimatul funcției de președinte”, a declarat Leancă.

El acuză că „încă din momentul lansării PPEM” a „fost supus unor atacuri defăimătoare permanente care s-au întețit în ultima perioada, de când cei care mă atacau fac abuz și de tribunele instituțiilor de stat”.

„A fost o luptă disproporționată. Unii operau cu televiziuni, cu bani obscuri, cu analiști de buzunar, cu vedete TV sub acoperire, iar noi eram puși permanent în defensivă să încercăm să le explicăm tuturor și să demonstrăm că „nu avem fiici”. Nu vreau să implic partidul în lupta mea cu acești aventurieri politici și iată acum voi depune toate eforturile, inclusiv în instanța de judecată, pentru a demonstra că au operat de-a lungul anilor cu minciuni grosolane pe care și-au clădit „cariera lor politică””, a mai punctat Leancă.

Congresul PPEM urmează să aibă loc în septembrie.

Citește și: Iurie Leancă a încercat să scoată din țară 50.000 de euro după miezul nopții, folosindu-se de pașaportul diplomatic

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here