Sursa foto: border.fov.md

În următoarele opt zile, Polițiștii de Frontieră vor suplimenta activitățile ordinare de control al frontierei, în special se va lucra la capacitate maximă în perioadele de intensitate în trafic, fiind vorba de orele matinale și cele de după masă.

Instituția recomandă cetățenilor să diversifice alegerea punctelor de trecere pentru traversarea frontierei de stat, pentru a evita formarea rândurilor și pentru a nu permite creșterea considerabilă a timpilor de așteptare.

Pe teritoriul republicii sunt deschise, spre circulație cu România, șapte puncte de trecere, iar cu Ucraina – 33 de puncte de trecere.

Cel mai aglomerat punct de trecere cu România este Leușeni. Vameșii se așteaptă ca, în zilele următoare, numărul de traversări să se dubleze sau chiar tripleze, comparativ cu o zi obișnuită. La granița cu Ucraina se va înregistra un flux majorat în puncte de trecere: Palanca, Tudora, Criva și Mirnoe.

Poliţia de Frontieră va monitoriza, 24/24, situaţia în punctele de trecere, iar la necesitate vor pune în aplicare măsurile adiţionale de lucru, cum ar fi, să suplimenteze numărul polițiștilor de frontieră, să deschidă toate benzile de circulație pe teritoriile PTF-urilor, să acorda o atenție specială familiilor cu copii și altor categorii de persoane (bătrâni, persoane cu dezabilități, etc.) supuse controlului de frontieră fără rând, precum și să-i redirecționeze pe pistele libere, să implementeze procedura REVERS – redirecționarea fluxului de pe un sens de deplasare pe altul (intrare/ieșire) etc.

Anul trecut, în perioada 23 – 31 august, la frontiera Republicii Moldova, pe ambele sensuri de circulație s-au înregistrat 785 mii traversări persoane și 165 mii de traversări mașini

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here