Ucraina marchează Ziua Independenței, prilej cu care autoritățile de la Chișinău au transmis mesaje de felicitare poporului ucrainean.

Prim-ministra Maia Sandu, a felicitat poporul ucrainean cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei, precizând că „la 28 de ani de la obținerea independenței țărilor noastre avem un obiectiv comun, integrarea în Uniunea Europeană, și vom continua să luptăm pentru el”.

Sandu și-a exprimat bucuria că s-a reușit ridicarea la alt nivel a relațiilor dintre Republica Moldova și Ucraina, în urma vizitei la Kiev, unde a discutat cu președintele Volodymyr Zelensky.

La rândul său, președintele Igor Dodon i-a adresat omologului său ucrainean, Volodymyr Zelensky, „cele mai calde urări de bine”.

„Această sărbătoare îmi oferă plăcuta ocazie să menționez că dezvoltarea relațiilor de prietenie și de bună vecinătate cu Ucraina în diverse domenii, bazate pe încredere și parteneriat constructiv, reciproc avantajos constituie pentru țara noastră o prioritate. Țin să subliniez că Republica Moldova mereu a susținut, susține și va susține în continuare integritatea teritorială a Ucrainei în hotarele ei recunoscute la nivel internațional. Îmi exprim speranța că în cel mai scurt timp vom avea o întrevedere bilaterală, în cadrul căreia vom putea discuta întregul spectru de întrebări legate de dezvoltarea relațiilor dintre Moldova și Ucraina”, se arată în mesajul transmis de șeful statului.

Astăzi, 24 august 2019, Ucraina marchează Ziua Independenței. Autoritățile ucrainene au organizat sărbătoarea din acest an, într-un alt format. Au renunțat la paradele militare, iar în piață au defilat artiști.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here