(DOC) Ministerul Educaţiei interzice discursurile cu caracter politic la activităţile dedicate „Primului Sunet”

Autor: , in Cultură/Media / Social / 26 august, 2019, 15:18

Ministerul Educaţiei interzice discursurile cu caracter politic la activităţile dedicate zilei de 1 septembrie. În acest sens, a fost semnat un ordin de către secretarul de stat al ministerului, Valentina Chicu.

„În orice format ales al actvităților, nu se vor adminte ingerințe și discursuri cu caracter politic”, se arată în textul ordinului.

Pe o reţea de socializare, ministrul Educației Liliana Nicolaescu-Onofrei le sugerează dascălilor ca la prima lecţie, elevilor să le vorbească oameni care au participat la Marea Adunare Naţională, să fie o lecție de istorie.
„Suntem siguri că libertatea de a decide va aduce sute de modele de proiecte didactice care ar putea fi împărtășite apoi cu toți cei interesați. Un simplu exemplu: în fiecare localitate, există oameni care au participat la Marea Adunare Națională, care au trăit acele clipe. De ce să nu fie ei oaspeții elevilor la prima lecție, o lecție de istorie orală? Aceasta este doar o singură idee. Mai pot fi nenumărate alte idei. Creativitate în abordare, motivație pentru învățare, punerea în valoare a colaborării pentru obținerea succesului – acestea și orice alte subiecte sunt mai mult decât binevenite pentru începutul de an școlar”, scrie Liliana-Nicolăescu Onofrei.
Anul acesta activitățile dedicate sărbătoririi ”Primului Sunet” se vor desfășura pe data de 2 septembrie.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X