Șoferiță, identificată la frontieră cu permisul de conducere falsificat

Autor: , in Social / 26 august, 2019, 12:11

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere comun Palanca au depistat o șoferiță în vârstă de 25 de ani, care conducea mijlocul de transport în baza persmisului contrafăcut. Cetățeanca Republicii Moldova a recunoscut că și-a perfectat documentul prin intermediul unei persoane străine, fiind asigurată de veridicitatea actului.

Potrivit oamenilor legii, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru formalitățile de ieșire din țară prin PTF comun Palanca s-a prezentat la volanul unui Nissan Qasqai, o locuitoare a mun. Chișinău. A înmânat la control toate documentele necesare pentru a-i fi autorizată trecerea frontierei de stat. Printre actele prezentate, polițiștii de frontieră au observat că permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile bulgare, nu corespund unui act autentic. În acest sens, permisul a fost supus unui control amănunțit cu tehnica specială, iar în rezultat s-a constatat că este falsificat. Acest fapt urmează să fie confirmat și de specialiștii din Direcția Expertiza Documentelor, unde va fi transmis permisul de conducere.

În cadrul audierii tinerei s-a aflat că nu cunoștea despre falsul identificat, dar a recunoscut că a obținut documentul cu ajutorul unui cetățean al României. Pentru a-și putea continua călătoria, la volanul mașinii a urcat o altă persoană care o însoțea și care deținea un permis valabil.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X