Consilierul lui Trump pentru securitate națională a sosit în vizită la Kiev, iar în 2 zile vine la Chișinău

Autor: , in Politic / 27 august, 2019, 17:48

Consilierul pe probleme de securitate natională al președintelui Statelor Unite, John Bolton, a sosit la Kiev, aceasta fiind prima vizită a unui înalt oficial american în Ucraina, după alegerile prezidențiale câștigate de Volodimir Zelenski în luna aprilie. Bolton ar urma să viziteze și Republica Moldova.

Potrivit unui mesaj pe Twitter al ambasadei americane la Kiev, vizita „este menită să arate sprijinul american pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, pentru calea aleasă spre integrarea euro-atlantică”. Anterior, John Bolton a scris, la rândul său, pe Twitter, că sprijină „eforturile reformiste și viziunea (președintelui Zelenski) pentru a crea o Ucraină mai puternică și mai prosperă”.

Vorbind cu jurnalistii la Kiev, John Bolton a spus că ar fi posibilă o întrevedere între președintele Donald Trump si Volodimir Zelenski în Polonia, dar nu a avansat nici o dată.

Citește și: Consilierul lui Trump pentru securitate națională vine în vizită la Chișinău

De menționat că, John Bolton se va afla în Republica Moldova pe 29 august, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Vizita înaltului oficial american la Kiev vine după ce președintele Franței, Emanuel Macron, a anuntat la reuniunea G7 de la Biarritz că liderii Rusiei, Ucrainei, Franței și Germaniei se vor întâlni luna viitoare, urmind să discute cum să se pună capăt conflictului din Ucraina, declanșat în 2014, prin anexarea ilegală a Crimeii la Rusia și prin susținerea, de catre Moscova a separatistilor din regiunile Donețk și Luhansk. Până acum, potrivit datelor oficiale, peste 10 300 de oameni au murit în confruntările declanșate în aprilie 2014.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X