Iohannis, de Ziua Independenței: Relaţia cu Republica Moldova reprezintă o prioritate de prim rang pentru România

Autor: , in Politic / 27 august, 2019, 14:20

Relaţia cu Republica Moldova reprezintă o prioritate de prim rang pentru România, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis.

,,Este necesar să acordăm, în continuare, o atenţie deosebită şi consolidării altor parteneriate şi relaţii strategice bilaterale. (…) Relaţia cu Republica Moldova reprezintă o prioritate de prim rang pentru România şi pentru mine personal”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe şefii de misiuni şi consulii generali cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

El ia încurajat pe diplomaţii români să acţioneze în continuare pentru a maximiza beneficiile acţiunii Uniunii Europene în Republica Moldova.

Şeful statului a mai arătat că relaţia cu Franţa a atins în ultimul an un nou nivel, iar cea cu Germania este caracterizată de un dinamism susţinut de puternice legături economice, sociale şi umane. De asemenea, el a precizat că vizita sa în Italia, efectuată anul trecut, a reprezentat un nou pas important în aprofundarea relaţiei strategice cu această ţară şi a reliefat nivelul excelent al cooperării bilaterale politice, economice şi sectoriale.

Preşedintele Iohannis a menţionat şi că vizita Apostolică a Papei Francisc în România din acest an a reprezentat un ,,moment de referinţă pentru istoria recentă a României şi pentru relaţia ţării noastre cu Sfântul Scaun, cu o vizibilitate aparte”.

,,A fost una dintre cele mai consistente vizite apostolice de pe continentul european, care a consacrat ţara noastră drept un veritabil model de toleranţă etnică şi religioasă”, a adăugat Iohannis.

De asemenea, el a punctat că România îşi doreşte extinderea şi aprofundarea colaborării economice cu Polonia.

Totodată, şeful statului a subliniat că după Brexit, va fi importantă actualizarea şi aprofundarea parteneriatului strategic cu Marea Britanie.

,,În ceea ce priveşte celelalte linii mari de acţiune, pe care le-am discutat în fiecare an, acestea rămân valabile. Politica noastră externă este una consecventă, fie că avem în vedere Balcanii de Vest, Caucazul de Sud, Asia Centrală şi Orientul Mijlociu, Asia, America Latină şi Africa”, a mai spus Iohannis.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X