(DOC) Munteanu îi cere lui Năstase să-i amendeze pe Dodon, Greceanîi și Vlah

Autor: , in Politic / 28 august, 2019, 10:55

Președintele Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, a depus o sesizare la ministerul de Interne, în care cere pedepsirea cu amendă a președintelui țării, speakerului și a guvernatorului UTA Găgăuzia, după ce Președinția și Parlamentul nu au coborât în bernă drapelul, asta deși Guvernul a declarat ziua de 23 august zi de doliu.

Munteanu cere responsabililor de la ministerul de Interne inițierea unei cauze contravenționale pe numele președintelui Igor Dodon, a speakerului Zinaida Greceanîi și a guvernatorului UTA Găgăuzia, Irina Vlah, după ce nu s-au conformat deciziei Guvernului prin care ziua de 23 august a fost declarată „Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare”, iar instituțiile de stat au fost obligate să coboare drapelul Republicii Moldova în bernă.

Citește și: (FOTO) Cu flori și mult zâmbet: Ce făcea Igor Dodon, în timp ce Guvernul comemora victimele tuturor regimurilor totalitare

„Mai multe instituții de stat, printre care: Președinția cu Igor Dodon, Parlamentul cu Zinaida Greceanîi și toate autoritățile din UTA Găgăuzia cu Irina Vlah, au sfidat prevederile obligatorii ale acestei HG și nu au coborât drapele în bernă, în aceste condiții factorii de decizie de la Președinție, Parlament și Executivul UTAG cad sub incidența art. 322 Cod Contravențional – Încălcarea modului de folosire a simbolurilor publice, fiind pasibili de răspundere contravențională, aplicându-li-se amenzi de până 5 mii de lei”, se arată în sesizarea lui Munteanu.

Acesta s-a propus în calitate de martor, în cazul în care oamenii legii vor declara că nu au probe care să demonstreze încălcarea legii.

Mai mult, Munteanu spune că în condițiile în care ministerul de Interne nu va documenta aceste încălcări eschivarea „va fi considerată ca parte a unui scenariu intern al coaliției de guvernare, unde rolurile au fost împărțite de actorii politici, mimându-se în mod deliberat și orchestrat, procesele ce decurg din H.G. din 21 august”.

De menționat că, la 23 august, în timp ce reprezentanții Guvernului țineau un minut de reculegere în memoria tuturor regimurilor totalitare și autoritare, șeful statului, Igor Dodon, participa, la Comrat, alături de speakerul Zinaida Greceanîi și guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, la ceremonia de depunere de flori cu ocazia „aniversării a 75-a de la eliberarea orașului de sub ocupația fascistă”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X