Elevii claselor întâi nu vor mai primi abecedarele interactive, promise de Ministerul Educației în primăvara acestui an

Autor: , in Social / 28 august, 2019, 18:13

Abecedarele interactive, promise de autorități, care urmau să ajungă pe 1 septembrie pe băncile școlarilor, nu au fost tipărite. Și aceasta pentru că s-a constatat că au fost încălcate principiile evaluării.

„În cadrul concursului de manuale au fost contestații la șapte loturi de carte, inclusiv la abecedare. Din păcate, pentru cinci loturi concursurile au trebuit să fie anulate din cauza faptului că a fost prejudiciat modul de evaluare a acestor materiale”, a declarat pentru IPN ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Ministrul spune că nu ar vrea să dea acum o calificare sau să spună prea multe despre ceea ce a fost ca și proces anterior.

„Suntem în situația de a avea aceleași cărți pe care le-am avut și anul trecut”, a precizat Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Potrivit ministrului, editurile se înscriu la concurs, se fac comisii de evaluare, dar se pare că la Minister, din păcate, acest proces nu a fost unul transparent. Conform procedurii de licitație, evaluarea ar fi trebuit să se întâmple cu pași rapizi, imediat ce au fost deschise ofertele de la edituri. Or, procesul de determinare a evaluatorilor a durat mai mult de 40 de zile.

„Și chiar dacă nu ar fi existat contestații, acest fapt făcea imposibilă apariția manualelor noi la 1 septembrie”, a mai spus ministrul.

În primăvara acestui an, responsabilii din cadrul Ministerului Educației au anunțat că la 1 septembrie, pentru clasele întâi și a doua vor fi distribuite manuale noi, inclusiv abecedarul va fi într-un alt format, în unul interactiv.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X