Nicu Popescu își dorește o politică externă eficientă pentru Republica Moldova: „Ușile spre exterior, care erau închise acum trei luni, s-au deschis”

Autor: , in Politic / 28 august, 2019, 16:31

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, susține că sarcina instituției pe care o conduce este aceea de a gestiona relațiile cu țările vecine, astfel încât să deschidă hotarele altor țări pentru turiștii, dar și pentru oamenii de afaceri moldoveni.

În cadrul unui interviu pentru IPN, ministrul a mai menționat că pentru Republica Moldova este foarte important să aibă o politică externă eficientă.

În acest sens, în următoarele săptămâni, Nicu Popescu are programate vizite la Washington, Moscova, Berlin, iar la Chișinău sunt așteptați demnitari din mai multe țări europene.

„Vom avea vizita d-nei ministru de externe a României la Chișinău, vom avea o vizită a ministrului francez pentru afaceri europene. Ucraina a avut alegeri parlamentare la sfârșitul lunii iulie și sper ca în următoarele două săptămâni să se formeze un guvern, ca să intrăm în regim de lucru în plină viteză, cum avem cu România”, a spus ministrul de externe.

Nicu Popescu a precizat că, spre deosebire de situația în care se afla Ministerul de Externe în timpul guvernării anterioare, ușile multor state s-au deschis pentru Republica Moldova.

„Traiectoria pe care mergea Republica Moldova până acum trei luni era una negativă. Moldovei i se închidea ușa în față în multe capitale. Nu erau numai gesturi simbolice, erau gesturi practice. Uniunea Europeană a sistat asistența financiară pentru Moldova, Agenția de Dezvoltare a SUA a înghețat oferta de noi proiecte. Ușile spre exterior, care erau închise acum trei luni, s-au deschis”, a spus Nicu Popescu.

O altă sarcină a Ministerului de Externe, pe care a subliniat-o Popescu, este să atragă investitori care creează locuri de muncă, să atragă asistența externă, iar ministerul trebuie să faciliteze aceste contacte.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X