Pentru concertul de aseară, Guvernul a economisit jumătate de milion de lei

Autor: , in Politic / 28 august, 2019, 16:50

Programul festiv organizat marți cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova a fost redus cu aproape jumătate de milion de lei, în raport cu sărbătoarea organizată în 2018. Cel puțin asta susține prim-ministra Maia Sandu.

Șefa Executivului declară că, în acest an pentru organizarea evenimentului festiv cu ocazia Zilei Independenței au fost cheltuiți aproape 960.000 de lei.

„Pentru că această sărbătoare a fost organizată din contul bugetului de stat, adică din buzunarele cetățenilor, vrem să vă informăm că am redus la maximum costurile, am renunțat la elementele costisitoare, bugetul total al evenimentului constituind aproximativ 960.000 lei, cu jumătate de milion de lei mai puțin decât anul trecut”, a anunțat prim-ministra, care a mulțumit oamenilor care au contribuit la crearea „atmosferei frumoase” de seară.

Mai mult, prim-ministra a ținut să le mulțumească oamenilor pentru că au reușit să lase PMAN curată.

„Am trăit și noi emoții foarte plăcute și ne bucurăm să știm că v-ați simțit bine alături de membrii guvernului. Vă mulțumim mult că ați lăsat spațiul din jurul guvernului și Piața Marii Adunări Naționale curate și ne cerem scuze dacă nu a fost totul perfect. Data viitoare promitem că va fi și mai bine”, se mai arată în mesajul Maiei Sandu.

Amintim că, aseară, începând cu ora 18:00, autoritățile au organizat un concert cu artiști autohtoni, la care au participat:
La La Play Voices
Moldovan National Youth Orchestra, condusă de Andriano Marian
Cătălin Josan
Mani
Cristina Scarlat
Via Dacă
Ansamblul Academic Național de dansuri populare „JOC”
Cristofor Aldea-Teodorovici
Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii”, condusă de Nicolae Botgros
Ion Paladi
Maria Iliuț și Ansamblul „Crenguța de Iederă”
Surorile Osoianu
Ioana Căpraru
Lidia Bejenaru
Lilia Roșca
Nicolae Ciubotaru
Tatiana Jacotă
Pasha Parfeni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X