(VIDEO) Elon Musk, cu un pas mai aproape de zborul pe Marte. SpaceX a testat cu succes prototipul Starhopper

Autor: , in Externe / 28 august, 2019, 17:57 Etichete: ,

Starhopper, prototipul unei rachete de testare produsă de SpaceX, s-a ridicat în aer şi a zburat câteva zeci de metri în după-amiază zilei de ieri, 27 august, în cadrul unei lansări-test, a cărei reuşită a adus compania lui Elon Musk cu un pas mai aproape de viziunea pe care antreprenorul sud-african o are, legată de călătoriile oamenilor spre planeta Marte.

Zborul de ieri a fost al doilea test pentru Starhopper şi, totodată, cel mai înalt. Dispozitivul – un vehicul de testare a motorului Raptor, ce va fi inclus în prototipuri mai sofisticate – s-a ridicat de pe sol şi a zburat prin aer până la altitudinea de 150 de metri.

Dispozitivul de testare a fost scos din funcţiune după zborul său de marţi, iar piesele sale componente vor fi utilizate în cadrul altor vehicule, în contextul în care SpaceX şi-a accentuat activitatea la proiectul Starship, viitoarea rachetă care va fi construită pentru a transporta echipaje umane pe Marte.

Luna trecută, Starhopper efectuase primul său zbor, plutind în aer timp de câteva secunde, înainte de a reveni pe sol. Acel test a fost conceput pentru a atinge altitudinea de aproximativ 20 de metri. Într-un mesaj publicat pe Twitter pe 25 iulie, Elon Musk a precizat că zborul a reprezentat un succes şi s-a declarat bucuros de faptul că „un turn de apă poate să zboare”, referindu-se la forma robustă şi rotunjită a prototipului.

SpaceX a lucrat în 2018 la proiectul Starhopper în uzina sa mai puţin cunoscută Boca Chica din sudul statului Texas, înainte ca Elon Musk să anunţe lucrul la acest prototip spre sfârşitul anului trecut şi să dezvăluie diverse detalii despre acesta în ianuarie 2019.

Planurile SpaceX de a ajunge pe Marte au reprezentat de multă vreme piatra de temelie a acestei companii – angajaţii au purtat recent tricouri pe care fusese imprimat mesajul „Ocuppy Mars” („Ocupaţi Marte”), iar în magazinul online al companiei americane au început să fie vândute tricouri cu mesajul „Nuke Mars” („Bombardaţi Marte cu bombe nucleare”), care face trimitere la teoriile formulate de Elon Musk pe Twitter în legătură cu felul în care „Planeta Roşie” ar putea fi încălzită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X