CFM vine cu o reacție privind comercializarea ilegală de aluminiu și cupru în cadrul punctului feroviar de la Bender

Autor: , in Social / 29 august, 2019, 15:41 Etichete: , ,

CFM vine cu o reacție la informaţiile apărute în spaţiul public privind înregistrarea unor cazuri de sustragere și comercializare ilegală de cupru şi aluminiu în cadrul unei subdivizuni a ÎS „Calea Ferată din Moldova”.

Reacția CFM vine după ce astăzi, deputatul Lilian Carp a declarat în cadrul unui breafing de presă că unii angajați ai CFM i-au oferit informații că la punctul feroviar din Bender erau ascunse mai multe metale, care erau vândute ilegal.

Citește și: (VIDEO) Aluminiu și cupru, ascunse în vagoane de tren și vândute ilegal de angajații CFM

Reprezentanții CFM spun că acum, aproximativ, o lună conducerea Nodului de cale ferată Bender a informat administraţia CFM despre identificarea unor stocuri de metale neluate la evidenţă şi care ar putea fi obiectul unor acţiuni mai puţin transparente.

Servicul de revizie şi control al magistralei a inspectat subdiviziunea vizată şi a confirmat existenţa unor elemente suspecte pasibile de atenția şi interesul organelor de drept.

În situaţia dată, ÎS „Calea Ferată din Moldova” a decis transmiterea informaţiei acumulate către organele de drept competente, aşa cum caracterul acţiunilor respective depăşesc clar competenţele pe care le are.

Amintim că, astăzi deputatul Lilian Carp a anunțat că la data de 23 iulie 2019, în urma unor verificări efectuate de către securitatea internă, la punctul feroviar din Bender au fost depistate metale scumpe ascunse în câteva vagoane, și anume aluminiu și cupru, care erau vândute ilegal de către unii angajați ai Căii Ferate

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X