Privatizarea „Air Moldova”, în atenția Comisiei de anchetă privind concesionările bunurilor publice

Autor: , in Social / 30 august, 2019, 13:27

Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice va audia mai multe persoane în cazul privatizării companiei de stat „Air Moldova”.

Potrivit președintelui Comisiei, Igor Munteanu, audierile vor avea loc marți, 3 septembrie.

Deputații care fac parte din Comisia de anchetă au invitat la audieri un grup numeros de foști oficiali ai Guvernului, care vor răspunde la întrebări și vor depune mărturii în cadrul investigației inițiate cu votul Parlamentului, a anunțat Munteanu fără a spune numele foștilor funcționari care au fost chemați la audieri.

De menționat că în luna octombrie 2018, Blue Air s-a asociat cu oamenii de afaceri moldoveni Andrei Ianovici, care controlează Aergrup, și Serghei Melnik, care deține Air Jet, și a preluat Air Moldova, prin intermediul unei firme înființate în luna august 2018.

Zdg.md scria atunci că Civil Aviation Group SRL a fost fondată pe 23 august 2018 de către un grup de investitori între care cota cea mai mare (49%) este deținuta de Blue Air. Baza principală a companiei este Aeroportul Internațional Henri Coandă (OTP), principalul aeroport al Bucureștiului.

Câte 25,5% dintre acțiuni sunt deținute și de două persoane fizice, cetățeni ai Republicii Moldova. Unul dintre aceștia este Serghei Melnik, fost candidat la funcția de guvernator, expert financiar și președinte al unei companii de consultanță din SUA. Iar celălalt asociat este Andrei Ianovici, coproprietar al Companiei aeriene AMS Airlines Air Charter (Georgia).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X