(VIDEO) Brînzan recunoaște că s-a întâlnit cu un reprezentat al lui Rothschild încă la 10 august

Autor: , in Politic / Populare / 30 august, 2019, 13:46

Ministrul Economiei Vadim Brînzan recunoaște că a avut o întrevedere cu un reprezentant al companiei NR Investments Ltd, care ar fi cumpărat 95% din acțiunile Avia-Invest, concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău.

El a declarat că întrevederea a fost una de „curtoazie” și că a venit la inițiativa reprezentantului NR Investments Ltd, companie care ar aparține cetățeanului britanic Nathaniel Rotschild. Potrivit acestuia, ulterior a mai avut loc o întrevedere, la care a participat și premierul Maia Sandu.

Brînzan nu a precizat dacă a fost vorba chiar de Rothschild sau doar de un reprezentant al companiei sale.

„Doar am fost informați despre intenție și semnarea contractului. Nu am negociat și nu am consultat pe nimeni. L-am informat pe reprezentantul NR Investments că statul consideră contractul unul abuziv și potențial fraudulos”, a declarat Vadim Brînzan după ședința Guvernului.

El a mai spus că NR Investments Ltd ar fi procurat totuși 95% din acțiunile Avia-Invest, care aparțin unui off-shore din Cipru.

„A sărit peste capul nostru, prin ușa din spate, a cumpărat 100% din compania cipriotă Komaks, astfel deținând 95% din Avia-Invest”, a precizat Brînzan. El susține că, astfel, compania lui Rothschild deține controlul indirect asupra Avia-Invest, care deține dreptul de concesiune a aeroportului.

„Toată această tactică are un singur scop, de a pune presiune și de a vulnerabiliza poziția Guvernului în cazul unor potențiale litigii. Se încearcă denigrarea și intimidarea Guvernului”, a mai spus Brînzan.

Amintim că Vadim Brînzan a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Nathaniel Rothschild în cadrul unei conferințe de presă desfășurate marți, 20 august. El spunea atunci că Rothschild este un investitor credibil, care ar aduce imagine Republicii Moldova. Mai mult, ministrul își exprima disponibilitatea de a negocia cu Rothschild clauzele contractului de concesionare.

Ulterior, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Brînzan menționa că procedura de readucere a Aeroportului în gestiunea statului ar dura „3-4 ani” și ar fi una foarte anevoioasă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X