(VIDEO) Ce spunea Brînzan despre Rothschild la 20 august și cum și-a schimbat declarațiile între timp

Autor: , in Politic / 30 august, 2019, 15:21

Ministrul Economiei Vadim Brînzan declara la 20 august că își dorește să aibă o întâlnire cu Nathaniel Rothschild care ar fi cumpărat 95% din acțiunile Avia-Invest, pentru a afla care-i sunt intențiile în privința Aeroportului Internațional Chișinău. Declarația lui Brînzan ridică însă semne de întrebare, în condițiile în care el deja se întâlnise până la acea oră, deja de 2 ori, cu Rotschild și reprezentanți ai companiei sale.

Brînzan pomenea la 20 august doar de o „scrisoare” pe care ar fi primit-o de la Rothschild, fără a pomeni însă că avusese deja 2 întâlniri cu el sau reprezentanți ai companiei sale.

El mai spunea atunci că este gata să renegocieze cu Rotschild detalii din contract și spunea că investiția sa în Republica Moldova ar aduce credibilitate țării noastre.

Zece zile mai târziu, la 30 august, Vadim Brînzan recunoștea că a avut două întrevederi cu reprezentanți ai companiei, la una dintre care a participat și premierul Maia Sandu, fără a preciza însă dacă a fost sau nu vorba chiar de Rothschild.

Și dacă la 20 august avea doar cuvinte de laudă la adresa lui Rothschild și vorbea despre credibilitatea pe care putea acesta s-o aduce Republicii Moldova, atunci la 30 august Brînzan l-a acuzat pe acesta ca ar avea drept scop de a pune presiune și de a vulnerabiliza poziția Guvernului în cazul unor potențiale litigii și că ar încerca „denigrarea și intimidarea Guvernului”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X