(VIDEO) Oficialii au depus flori cu prilejul sărbătorii naționale „Limba noastră cea română”

Autor: , in Actualitate / Cultură/Media / Politic / 31 august, 2019, 11:31

De dimineață mai mulți politicieni au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt cu prilejul sărbătorii naționale „Limba noastră cea română”.

Printre cei care au veni să depună flori se enumeră Partidul Liberal, Partidul Popular Românesc, iar din partea Partidului Democrat a venit doar Monica Babuc. Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a venit să depună flori din numele instituției pe care o reprezintă, dar și alături de membrii blocului ACUM și reprezentanți ai PNL România.

Politicienii și-au exprimat atașamentul de tot ceea ce înseamnă românesc, în special pentru limba română.

Prezent la depunerea de flori, deputatul Alexandru Slusari a declarat că este obligatoriu pentru fiecare cetățean al Republicii Moldova să cunoască limba de stat – limba română, acesta fiind un semn de loialitate pentru acest stat.

Totodată, deputata Maria Ciobanu spune că printre primele ei proiecte depuse în Parlament, de când a devenit deputat, a fost modificarea articolului 13 din Constituție, care spune că ”Limba de stat a Republicii Moldova este limba moldovenească”. Însă niciodată proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi. Maria Ciobanu mai susține că limba română a fost transformată într-o „jucărie politică”.

Amintim că, sarbatoarea Limba Noastră cea Română își are originea în 1989. Atunci, cetățenii moldoveni au revenit la alfabetul latin și, ulterior, la denumirea de limbă română.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X