Zinaida Greceanîi: „Putem transforma ”Limba noastră” într-o sărbătoare frumoasă care să unească generații”

Autor: , in Politic / 31 august, 2019, 09:39 Etichete: ,

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a venit cu un mesaj de felicitare pentru cetățenii Republicii Moldova cu ocazia sărbătorii naționale ”Limba Noastră”.

„Vă felicit cu ocazia sărbătorii naționale ”Limba Noastră”, o sărbătoare care trebuie să ne unească și să ne facă mai puternici. Numele acestei sărbători a fost ales cu multă înțelepciune, pentru ca fiecare locuitor al țării noastre, indiferent de etnie, să celebreze puterea și frumusețea propriei limbi și culturi. Sunt convinsă că anume diversitatea popoarelor care locuiesc alături de noi ne definește ca națiune și țară”, scrie Zinaida Greceanîi.

„Trăim de mai bine de trei decenii într-o atmosferă de reproșuri reciproce și dispute legate de denumirea limbii. Deja a devenit axiomă faptul că societatea este divizată, iar gradul de intoleranță a atins în ultimii ani cote îngrijorătoare. Iată de ce, în această zi, vreau să vă rog să celebrăm fiecare, cu respect unii pentru ceilalți, limba pe care o vorbim”, a adăugat Greceanîi.

Președintele Parlamentului susține că „s-a reușit imposibilul unind în plan politic stânga cu dreapta de dragul poporului, iar dacă politicienii au învățat să treacă peste orgolii și ambiții, locuitorii țării vor reuși să lase deoparte disputele semantice.”

Zinaida Greceanîi a îndemnat moldovenii, românii, ucrainenii, rușii, găgăuzii, bulgarii, evreii, armenii, polonezii și pe toți ceilalți locuitori ai țării să păstreze limba și să o vorbească corect .

„Împreună putem transforma ”Limba noastră” într-o sărbătoare frumoasă care să unească și să inspire generații”, a conchis Zinaida Greceanîi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X