Sursa foto: fb.com/mprpromania

De Ziua Limbii Române, Ministerul Românilor de Pretutindeni și-a propus să celebreze educația alături de o parte din câștigătorii concursului „România Mea”, organizat de minister în cadrul Taberelor ARC, ediția 2019.

În acest sens, pe data de 31 august, secretarul de stat Victor Alexeev s-a aflat la Chișinău, unde alături de E.S. Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova, au participat la ceremonia de premiere a celor 63 de câștigători din teritoriu.

„Educația este cheia pe care trebuie să ne clădim viitorul, iar educația în limba română și limba română sunt esențiale pentru păstrarea și promovarea identității românești în lume, de aceea întotdeauna trebuie să pornim cu copiii și tinerii, ei vor contura România de mâine. Ne bucurăm să vedem că cei peste 3000 de participanți ai Taberelor ARC au fost interesați de concursul România Mea, o inițiativă începută anul trecut de Minister și pe care intenționăm să o transformăm într-o tradiție”, a evidențiat secretarul de stat Alexeev.

La eveniment a fost prezentă și Maria Grapini, membru al Parlamentului European, care i-a  felicitat pe copiii participanți la concurs, cât și pe părinții care îi investesc în viitorul lor și încurajează să își dezvolte legătura identitară cu România.

Toți premianții concursului România Mea au primit materiale educaționale, cărți și elemente de birotică, un exemplar al broșurii care conține lucrările câștigătoare, iar premiul cel mare îl reprezintă un loc în Programul de Tabere ARC, ediția din 2020.

La concursul „Romania Mea” au participat copii și tineri cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, din cadrul Programului de tabere ARC, ediția 2019. S-au înscris la concurs un număr de 292 de lucrări, autorii fiind din toate țările participante la Programul de tabere. În urma evaluării, au fost selectate 102 lucrări câștigătoare. Aceste lucrări, scrise de mână, alcătuiesc broșura „România Mea” ce va fi disponibilă și în format electronic pe pagina MRP.

Sursa foto: facebook.com/mprpromania

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here