Aeroportul Internațional Chișinău rămâne în gestiunea companiei Avia Invest chiar și după ce Guvernul a abrogat patru hotărâri privind concesionarea aerogării.

Precizările au fost făcute de premierul Maia Sandu, care a declarat miercuri, după ședința cabinetului de miniștri, că hotărârea nu este una retroactivă și nu va avea efect asupra gestionarului actual al Aeroportului.

„Este o modalitate prin care aducem în concordanță cadrul legal cu decizia Curții Constituționale și vine în contextul acțiunilor pe care o să le luăm în continuare. În baza informațiilor prezentate de comisia parlamentară și în baza altor informații prezentate de instituțiile statului, Ministerul Justiției lucrează la acest dosar în baza căruia va merge în zilele următoare în instanță pentru a anula concesionarea”, a declarat Maia Sandu.

Guvernul a abrogat în ședința de miercuri hotărârile cu privire la iniţierea proiectului de parteneriat public-privat pentru concesionarea Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău”, cea cu privire la aprobarea concesionării activelor Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” și a condițiilor concesionării acestora și hotărârea pentru aprobarea Raportului privind derularea şi rezultatele concursului închis de selectare a concesionarului activelor Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău”.

De asemenea, a fost abrogată și hotărârea cu privire la reconfirmarea aprobării concesionării activelor Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” și a condițiilor concesionării acestora.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here