Sursa foto: fb.com/mprpromania

Reprezentanți ai mediului asociativ românesc din străinătate și profesioniști români din diverse domenii iau parte, în perioada 4-8 septembrie 2019, la Forumul Românilor de Pretutindeni, organizat la București de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP).

Astăzi a avut loc deschiderea oficială a evenimentului. Forumul Românilor de Pretutindeni reunește peste 120 de reprezentanți ai românilor din diaspora și din comunitățile istorice. Participă invitați din Ucraina, Republica Moldova, Albania, Cipru, Grecia, Spania, SUA, Marea Britanie, Franța, Danemarca, Islanda, Rusia, Israel, Portugalia, Belgia, Liban, Olanda, Germania, Irlanda, Suedia, Austria, Gabon, Australia, Turcia, Suedia, Malaysia, Canada.

Participanții vor lua parte la sesiuni de lucru, ateliere și dezbateri. Printre tematicile propuse pentru discuții se regăsesc: Educația în limba română; Investiții și oportunități de revenire în România; Votul în străinătate; Oportunitățile de finanțare oferite de MRP; Informarea cetățenilor români din afara granițelor privind drepturile și libertățile pe care le au; Sprijinirea promovării imaginii României, a limbii, culturii și civilizației române în afara țării de către reprezentanții comunităților de români din străinătate.

Scopul acestui proiect este de a promova dialogul între românii din afara granitelor țării și statul roman și de a pune la dispoziția membrilor comunităților românești de peste hotare o platformă de lansare a ideilor, de dezbatere a propunerilor, de identificare, împreună cu factorii de decizie din țară, a soluțiilor care să vină în întâmpinarea necesităților fiecărei comunități românești din afara granițelor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here