Ales primar pe listele PLDM, partid pe care l-a părăsit pentru PDM, Alexandru Ambros a părăsit democrații și va candida din nou la locale

Autor: , in Politic / 6 septembrie, 2019, 14:51

A fost ales în calitate de primar al municipiului Ungheni pe listele PLDM, iar ulterior a trecut în rândurile PDM. Acum, acesta a părăsit democrații și intenționează să candideze din nou la funcția de primar. Este vorba de Alexandru Ambros, care se vrea din nou deputata, doar că de această dată unul fără afiliere politică.

,,Colegii prezenți la ședința biroului politic al PDM au acceptat unanim cererea mea, nu pentru că au vrut să scape de mine, ci pentru că au înțeles situația. Mai mult ca atât, mi-au solicitat să candidez în calitate de independent la funcția de primar”, a spus Ambros, într-un interviu pentru expresul.md, subliniind, totodată, că a plecat din PDM la fel cum a plecat din PLDM – fără să trântească ușa.

Întrebat de traseismul său politic, Ambros a explicat: ,,Spuneți-mi, ce au vrut oamenii: să avem grădinițe unde copiii să înghețe iarna? Sau agenții economici să refuze să livreze produse alimentare pentru instituțiile preșcolare, fiindcă nu avem cu ce plăti? Sau primarul să fie o persoană statornică din punct de vedere politic? Eu am ales prima variantă, am ales să asigur funcționalitatea orașului, poate în detrimentul imaginii mele”.

Fiind întrebat dacă regretă ceva din perioada în care a fost în Partidul Democrat, a răspuns: ,,Regret că nu am fost mai categoric în promovarea unor idei ale mele, ca să schimbăm anumite lucruri. M-am opus, dar nu suficient. Regret că nu am fost suficient de dur, de insistent”.

Alexandru Ambros a declarat că va încerca să obțină un nou mandat de primar, al patrulea.

,,A venit la mine foarte multă lume și a zis: trebuie să mergi în alegeri, pentru că nu ai să poți explica din ce cauză Ungheniul are un primar care, poate, are nevoie de timp ca să capete experiență. Sigur, nimeni nu e de neînlocuit, dar eu cred că e normal să nu pierdem timpul. Trebuie să mergem înainte. Am decis să candidez, pentru că vreau să duc la o finalitate logică multe proiecte la care am lucrat. M-a motivat poziția oamenilor. Unii mi-au spus direct: nu ai dreptul să nu candidezi”, a explicat dânsul, după care a precizat că va merge ca independent în alegeri, le va spune oamenilor ce a făcut și ce planuri are. Dânsul nu exclude că anumite forțe politice îl vor susține, fără ca să le roage el.

La final, Alexandru Ambros a declarat că nu va mai adera la nicio formațiune politică, nici măcar de dragul viitorului orașului Ungheni.

,,Sper că, totuși, lucrurile se vor mai schimba și vor evolua în direcția bună, iar în valoare vor fi puse principiile normale, democratic”, a spus el.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X