ANSP vine cu detalii despre bărbatul din Cahul infectat cu virusul West Nile

Autor: , in Social / 6 septembrie, 2019, 13:27

Agenția Națională pentru Sănătate Publică vine cu detalii despre persoana din Cahul care a fost infectată cu virusul West Nile.

Potrivit unui comunicat al ANSP, este vorba de un bărbat cu vârsta de 70 ani. Acesta s-a îmbolnăvit pe data de 24 august, prezentând semne de oboseală, mialgie și febră 39 — 40o. Bărbatul a fost internat în IMSP SR Cahul, ulterior, a fost transferat la Institutul de urgență din Chișinău. Din descrierea simptomelor de către bărbat, s-a constatat că acesta a fost înțepat la domiciliu de o insectă necunoscută. Deși nu este exclus nici faptul că s-ar fi îmbolnăvit în România, în urma unei vizite pe 18 august la Galați, unde au fost înregistrate mai multe cazuri de boală pe parcursul anului 2019.

Amintim că, ieri, o persoană din Cahul a fost identificată cu infecția West Nile, după ce a fost înțepată de un țânțar.

Citește și: Infecția West Nile, identificată la o persoană din Cahul, după ce a fost înțepată de un țânțar

Pentru ca infecţia să se răspândească la om este suficientă o singură înţepătură a unui ţânţar infectat. Virusul West Nile atacă meningele, adică învelişul creierului. Dacă pacientul primeşte tratament în timp util, nu vor rămâne niciun fel de sechele. În caz contrar, se poate ajunge chiar la deces. Mai vulnerabile sunt persoanele în vârstă şi cele care au afecţiuni neurologice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X