(DOC) Consiliul Electoral nu-l va amenda pe Ion Ceban, după ce a examinat sesizarea depusă de Valeriu Munteanu

Autor: , in Politic / 6 septembrie, 2019, 18:50

Consiliul Electoral al Circumscripției municipale Chișinău a examinat sesizările depuse de președintele Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, care a cerut amendarea candidatului PSRM la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, pentru conferința de presă pe care a organizat-o în sediul Primăriei.

Reieșind din atribuțiile stabilite de Codul electoral, CECE nu dispune de pârghii de aplicare a prevederilor codului contravențional, iar din acest motiv sesizarea va fi remisă către Poliție.

Totodată, CECE nu dispune de atribuțiile de avertizare a conducerii administrației publice locale privind activitatea funcționarilor Primăriei municpiului Chișinău.

Valeriu Munteanu a comentat răspunsul CECE într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a constatat încălcările/abuzurile electorale ale PSRM și Ion Ceban, dar a trimis materialele la poliție (instituția competentă) pentru a fi aplicate amenzi. Să vedem ce va face poliția „lui Andrei Nastase”, îl va amenda pe colegul său de coaliție Ion Ceban, sau „o mână spală pe alta”?…”, a scris Munteanu.

Citește și: (DOC) Munteanu cere amendarea lui Ceban pentru conferința de presă din sediul Primăriei

Președintele Partidului Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, a cerut, luni, 2 septembrie, consiliului electoral de circumscripție Chișinău amendarea socialistului Ion Ceban, invocând faptul că acesta „a făcut declarații cu caracter electoral, încercând să inducă opinia publică la ideea că dumnealui și PSRM deja „stăpânesc” primăria capitalei”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X