Reprezentant al Ambasadei SUA la Chișinău: „În ultimii 28 de ani, America a investit 1,5 miliarde de dolari în Moldova”

Autor: , in Politic / 6 septembrie, 2019, 12:42

Statele Unite ale Americii au inițiat și dezvoltat o mulțime de proiecte în Republica Moldova. Unul dintre cele mai bune exemple este drumul de pe traseul Soroca-Chișinău, despre care a vorbit atașatul cultural al Ambasadei SUA la Chișinău, Joseph Geraghty, în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă

„Soroca este un exemplu bun, pentru că drumul dintre Chișinău și Soroca a fost construit datorită asistenței Statelor Unite și avem astfel de proiecte în fiecare regiune a Republicii Moldova. Și pentru că, de exemplu, am investit 1,5 miliarde de dolari în Moldova în ultimii 28 de ani și credem că „America Days” este o oportunitate pentru noi să vorbim despre astfel de proiecte”, a declarat Joseph Geraghty.

Oficialul spune că „Zilele Americii”, eveniment organizat în mai multe localități din Republica Moldova, va fi o oportunitate să fie promovate relațiile dintre Statele Unite și țara întreagă. Totodată, reprezentanții Ambasadei SUA vor avea posibilitatea să vorbească cu locuitorii despre proiectele de dezvoltare care au fost realizate cu asistența Statelor Unite.

Joseph Geraghty este convins că „schimburile culturale sunt esențiale pentru creșterea înțelegerii reciproce”. Acesta mai susține că, deși, este bine cunoscut faptul că „diplomații în mod normal vorbesc cu politicieni și diplomați și alți diplomați, „America Days” este o oportunitate pentru reprezentanții Ambasadei să vorbească în mod direct cu poporul acestei țări.”

Evenimentul „America Days” se va desfășura în Chișinău, Tiraspol, Soroca, Comrat, Taraclia și Bălți.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X