(VIDEO) Rezultatele operațiunii ,Antidrog”: 14 suspecți reținuți și zeci de kg de droguri confiscate

Autor: , in Social / 6 septembrie, 2019, 16:39

14 persoane au fost reținute, fiind suspectate de păstrarea și comercializarea drogurilor, iar alte 48 de persoane au primit statut de bănuit privind același temei, conform rezultatelor operațiunii „Antidrog”, desfășurată în perioada 5-6 septembrie în întreaga țară. În total, au fost efectuate 145 de percheziții în 26 de raioane.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au depistat și confiscat peste 7 kg 450 gr de marijuană, 50 gr de heroină, 10 gr de metadonă uscată, 100 gr paie de mac, 210 gr droguri etnobotanice, 500 ml metadonă lichidă, 10 ml opium acetilat, 3805 plante de cânepă, 10 pastile psihotrope (Clonazepam, Zolomax) precum și 35 de dispozitive destinate consumului de droguri.

Totodată, în rezultatul măsurilor speciale de investigație, ofițerii de investigație au ridicat trei arme de foc fără acte de proveniență și 21 cartușe de luptă, deținute ilegal.

De asemenea, au fost reținute 14 persoane suspectate de comiterea infracțiunii de păstrare și comercializare a drogurilor, iar în privința altor 48 persoane există o bănuială rezonabilă cu privire la săvârșirea traficului ilicit de droguri, având calitatea de bănuit. A fost reținută și o persoană aflată în urmărire generală pentru comiterea infracțiunii de ameninţare sau violenţă săvârşită asupra unei persoane.

Menționăm că în contextul operațiunii speciale ,,MAC-2019” desfășurată în perioada iunie – august, ofițerii de investigație au inițiat 220 de cauze penale și 345 de cauze contravenționale privind traficul ilicit de droguri, etnobotanice sau a analogilor acestora, fiind depistate și nimicite prin distrugere peste 143000 de plante de cânepă și 4100 de plante de mac. De asemenea, au fost ridicate și retrase din circuitul ilicit peste 27 kg de marijuană.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X