ONU salută schimbul de prizonieri și deținuți dintre Ucraina şi Federația Rusă

Autor: , in Externe / 9 septembrie, 2019, 11:06 Etichete: ,

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, salută schimbul de prizonieri și deținuți între Rusia și Ucraina.

Într-o declarație emisă de purtătorul de cuvânt al său, Stephane Dujarric, Guterres i-a felicitat „pe toți cei care au adus acest lucru la bun sfârșit, inclusiv președintele Volodimir Zelenski și președintele Vladimir Putin”, se arată într-un comunicat al ONU.

António Guterres speră că „acest act umanitar important ar putea servi drept un pas pozitiv spre consolidarea încrederii între toți, permițând un dialog regulat și constructiv la toate nivelurile, în vederea deschiderii drumului către o eventuală soluționare a conflictului din estul Ucrainei”.

Secretarul general a cerut, de asemenea, tuturor părților relevante să „ia măsuri suplimentare în acest spirit, pentru a asigura impulsul continuu în eforturile de pace în curs de desfășurare din Normany Four, Grupul de Contact Trilateral, OSCE și alți actori, inclusiv prin asigurarea încetării focului durabil, ușurarea condițiilor umanitare de-a lungul liniei de contact și permiterea progresului în implementarea Acordurilor de la Minsk”.

Citește și: (VIDEO) Prizonierii ucraineni şi ruşi întâlniți cu lacrimi și aplauze pe aeroporturile din Kiev şi Moscova

Schimbul de prizonieri ucraineni şi ruşi a avut loc pe 7 septembrie. Avionul care transporta prizonieri ucraineni a aterizat pe aeroportul principal din Kiev unde zeci de rude, preşedintele Volodimir Zelenski, ministrul de interne Arsen Avakov şi şeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Ivan Bakanov, aşteptau pe pistă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X