Sursă foto: COTIDIANUL

Președintele Igor Dodon insistă în continuare pe semnarea unui nou acord de guvernare cu Blocul ACUM, întrucât „luna de miere” care a durat 100 de zile se finalizează.

Igor Dodon a anunțat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că a discutat din nou cu Maia Sandu și Andrei Năstase despre semnarea unui nou acord, întrucât prevederile celui care a stat la baza creării Guvernului au fost implementate în proporție de peste 90%.

„Luna de miere, care a fost întărită prin lupta împotriva lui Plahotniuc și PD-ului, și încununată cu cele 100 de zile ale Guvernului se finalizează, întrebări sunt multe. Acum pe socialiști îi interesează ce facem mai departe. Andrei și Maia spuneau că o coaliție trebuie pe 2 luni și jumătate, iar apoi de mers la anticipate. Noi am spus că trebuie pe 4 ani și eu insist pe asta. Dacă vrem să ne mișcăm mai departe, să punem pe hârtie ce trebuie să facem. Noi suntem gata să semnăm”, a declarat Igor Dodon.

El i-a îndemnat și pe deputați să semneze acest acord, întrucât pe hârtie ar fi 61 de parlamentari în coaliție, dar când se ajunge la vot se dovedesc a fi 53 sau 54.

Șeful statului a mai spus că va merge în Parlament cu un discurs, până la sfârșitul lunii septembrie, întrucât „întrebări sunt multe” la felul în care acționează guvernarea.

Dodon și-a manifestat încrederea că acordul va fi semnat, după ce se va ajunge la un consens final în privința reformei justiției și a Procuraturii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here