Președintele statului, Igor Dodon, susține că Partidul Democrat (PD) este cel mai anti-rusesc proiect politic din Republica Moldova și consideră că democrații au adoptat un asemenea mesaj doar ca să fie pe placul occidentului. Totodată, șeful statului crede că toată reformarea PD nu se putea face fără mâna fostului lider al democraților. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la postul NTV Moldova.

Potrivit președintelui, democrații „tot timpul văd alături doar tancurile rusești, că au venit rușii și au acaparat Moldova”.

„Ei folosesc aceste declarații pentru a fi pe placul occidentului. Din punct de vedere electoral asta nu le dă nimic. Ei foarte repede se mișcă către locul unde a ajuns electoratul lui Ghimpu. Încercarea de a fi pe plac occidentului, americanilor, că sunt anti-ruși și la o oarecare etapă să facă o coaliție anti-Dodon – asta cui îi trebuie? Partidului? Nu cred! Cred că asta îi trebuie lui Plahotniuc”, susține șeful Statului.

Dodon susține că „PD este cel mai înflăcărat proiect politic anti-rusesc în Moldova”.

„Nu există alt proiect mai anti-rusesc. Nici Ghimpu, nici unioniștii nu sunt atât de anti-ruși, așa cum sunt democrații”, a accentuat Dodon.

Totodată, președintele statului își dorește ca toți cei care vor merge cu PD în alegeri să cunoască faptul că acest partid este cel mai anti-rusesc proiect.

Întrebat dacă Vladimir Plahotniuc a plecat cu totul din politica moldovenească sau va reveni vreodată în țară, Dodon a răspuns: „Niciodată să nu spui niciodată”. Acesta consideră că până și reformarea PD nu se putea face fără implicarea lui Plahotniuc.

„Eu nu cred în ”rebranding-ul” PD, care s-a desfășurat recent. Îl cunosc bine pe Pavel Filip, însă eu nu cred că în PD nu mai există controlul fostului lider”, a declarat Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here