Sursa foto: chisinau.md

Circa 285 de stații de așteptare a transportului public din Capitală vor fi renovate. Anunțul vine din partea primarului general interimar, Adrian Talmaci, după întrevederea cu reprezentantul ÎCS „Epamedia” SRL, întreprinderea care administrează cele 300 de stații de așteptare a transportului public.

În cadrul întrevederii, Ana Neagu, administratorul ÎCS „Epamedia” SRL a informat că societatea a depășit perioada de insolvabilitate, astfel că și-a reluat angajamentul să întrețină stațiile de așteptare, amenajate acum 12 ani, în schimbul plasării panourilor cu reclamă. Totodată, agentul economic s-a referit și la cazurile de vandalizare a obiectivelor recent renovate, solicitând implicarea municipalității în scopul prevenirii acestui fenomen.

În context, Adrian Talmaci a solicitat ÎCS „Epamedia” SRL respectarea angajamentelor asumate față de municipalitate, în baza parteneriatului public-privat existent, precum și prezentarea unui grafic de lucrări privind reabilitarea stațiilor.

De asemenea, edilul a propus crearea unui grup de lucru, format din reprezentanți ai serviciilor municipale de profil și agentul economic, pentru acordarea suportului în vederea urgentării lucrărilor la obiectivele planificate.

Reamintim că, lucrările de reabilitare a pavilioanelor stațiilor de transport public au început în luna aprilie, urmând a fi reparate câte 10 obiective lunar. Până în prezent, au fost renovate 42 de stații de pe principalele artere din oraș.

Din anul 2007, Întreprinderea cu Capital Străin „Epamedia” SRL a investit 2,5 milioane de Euro în amenajarea a 302 stații de așteptare a transportului public din capitală, în baza unui parteneriat public-privat cu Primăria municipiului Chișinău. Agentul economic urma să amenajeze și să întrețină obiectivele, în schimbul plasării panourilor cu reclamă în stații.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here