Guvernul i-a numit, în cadrul ședinței de astăzi, pe Artiom Sîci şi Ion Dodon secretari de stat la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. Totodată, Victoria Nagy Vajda, a fost numită în funcție de secretar de stat la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. 

Artiom Sîci are studii în drept, iar anterior a activat în câteva instituții precum Asociația Internațională a Fondurilor de Pensii și Organizația Internațională a Muncii, fiind responsabil de politicile sociale.

Ala Nemerenco, ministrul Sănătății, a ținut să precizeze că „tatăl lui Artiom Sîci, Alexei Sîci astăzi demisionează din funcția de vicepreședinte al Casei Naționale de Asigurări Sociale, pentru a evita un conflict de interese”.

Ion Dodon, la fel are studii în drept. Acesta a fost până acum șeful Cabinetului ministrului Sănătății. Anterior a activat în Departamentul juridic al Guvernului și a fost șeful Direcției cooperare juridică internațională la Ministerul Justiției.

Andrei Năstase s-a arătat curios dacă Ion Dodon este ruda cu președintele Igor Dodon.

„O întrebare de curiozitate, de curiozitatea mea și a cetățenilor… – Nu? – Sigur că nu? – Chiar și dacă erați, nu era nicio problemă”, a spus Năstase.

Victoria Nagy Vajda, noul secretat de stat la Ministerul Educației a participat la elaborarea şi realizarea unor proiecte culturale, inclusiv a activat în cadrul proiectelor culturale promovate de Institutul Cultural Român.

Citește și: Cine este noul șef al Agenției Servicii Publice

Tot în cadrul ședinței de astăzi, Mircea Eșanu a fost numit șef interimar la Agenția Servicii Publice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here