cotidianul.md

Doi angajați ai Inspectoratului Național de Investigații din cadrul IGP – un șef de direcție și un subaltern de-al său au fost reținuți de Procuratura Anticorupție, în dosarele de corupere pasivă și trafic de influență. Potrivit instituției, subalternul a pretins și primit mijloace bănești în sumă de 14.950 euro de la un agent economic, susținând că are influență asupra șefului său ca acesta să nu transmită materialele avute la examinare organului de urmărire penală, pentru pornirea procesului penal, pe faptul comiterii evaziunii fiscale de către antreprenor. După primirea mijloacelor băneşti, ultimul nu a fost tras la răspundere penală.

Descinderile s-au desfășurat în această dimineață, atât în biroul de serviciu al șefului de direcție, dar și la domiciliile și în autoturismele celor doi ofițeri. Acțiunile au avut loc în cadrul urmăririi penale inițiate pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și corupere pasivă, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

„Ca rezultat al acțiunilor de urmărire penală efectuate au fost identificate și ridicate obiecte și documente aferent obiectului investigației, ambii ofițeri fiind reținuți pe un termen de 72 de ore, în izolatorul CNA”, anunță Procuratura Anticorupție.

Actualmente, oamenii legii efectuează alte acțiuni de urmărire penală care nu suferă amânare.

Documentarea faptelor infracționale a fost realizată de Procuratura Anticorupție în comun cu Centrul Național Anticorupție și Inspectoratului Național de Investigație.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here