Hong Kong Exchanges & Clearing, compania care controlează bursa din Hong Kong, a lansat o ofertă neaşteptată de 36,6 miliarde dolari pentru preluarea London Stock Exchange Group (LSEG), compania care operează bursa de la Londra, potrivit Bloomberg.

LSEG, care a deschis la începutul anului şi un centru de servicii în Bucureşti cu care vrea să ajungă la 500 de angajaţi în 2019, este implicat în prezent în achiziţia furnizorului de date Refinitiv. Board-ul LSEG a anunţat că îşi menţine angajamentul faţă de achiziţie şi subliniază că această ofertă nesolicitată şi preliminară ridică probleme. Mai mult, board-ul a anunţat că va lua în considerare oferta şi va reveni cu un anunţ, scrie zf.ro.

Acţiunile operatorului London Stock Exchange au fost influenţate momentan de anunţ, reflectând totuşi un anumit scepticism faţă de ideea unei astfel de tranzacţii în mijlocul tensiunilor dintre China şi Hong Kong. Mai mult, LSEG îşi consolidează poziţia ca operator de bursă prin preluarea de 27 miliarde dolari a Refinitiv – tranzacţie ce va permite bursei să utilizeze mai mult analiza de date financiare. Pentru bursa din Hong Kong, o astfel de tranzacţie ar aduce un nou teren de business în afara tensiunilor politice din China.

Miercuri dimineaţă acţiunile companiei britanice au crescut cu 6,2% în Londra, după o creştere anterioară de 16%.

Operatorul bursei din Hong Kong ia în considerare o tranzacţie ambiţioasă” pentru una dintre cele mai mari burse din Europa de mai mult timp, spune Charles Li, CEO-ul bursei din Hong Kong.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here