Activitatea portalului de pariuri sportive 1xBet a fost suspendată în Marea Britanie din cauza acțiunilor care contravin legislației. Încălcările legii au ieșit la iveală în urma unei investigații a ziarului The Sunday Times, în august.

Jurnaliștii au constatat că 1xBet accepta pariuri pentru lupte de cocoși și lupte cu participarea copiilor, ambele interzise de Londra. La fel, The Sunday Times a descoperit că site-ul de pariuri sportive a organizat un cazino cu elemente de pornografie. Astfel, în timpul jocului de poker, toate crupierele erau topless. La fel, compania își promova serviciile prin intermediul nudurilor animate, scrie bizlaw.md.

O altă pretenție a regulatorului britanic față de 1xBet este că firma este înregistrată în paradisuri fiscale – Cipru și Curacao, fapt care, în opinia autorităților, are drept scop acunderea beneficiarului real al companiei. Potrivit informațiilor Comisiei pentru Jocurile de Noroc (UKGC) din Marea Britanie, proprietar al 1xBet este un cetățean rus. Mai mult, operațiunile financiare, prelucrate în Cipru, sunt incluse în Rusia în lista neagră de prelucrare a plăților pentru jocuri de noroc online.

După scandalul provocat de încălcările admise de 1xBet, mai multe cluburi de fotbal cu renume, cum ar fi Chelsea și Liverpool, care aveau încheiate contracte de sponsorizare cu portalul de pariuri, au renunțat la colaborare cu acesta, la solicitarea UKGC.

1xBet activează și în Republica Moldova, deși nu deține autorizație pentru activități de pariuri sportive, care sunt monopol de stat. Compania nu plătește niciun impozit la bugetul de stat. Potrivit unor estimări, bazate pe informațiile de la sistemele de plăți online din țară, volumul plăților care ajung la operatori ilegali de pariuri sportive în Republica Moldova depășește suma de 2 miliarde de lei pe an.

În Republica Moldova deține licența Loteriei Naționale a Moldovei pentru pariuri sportive doar portalul www.7777.md.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here