Sursa foto: kommersant.ru

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, s-a arătat deranjat de anumite lucruri în privința politicii statului moldovenesc, în cadrul întrevederii cu Nicu Popescu, ministrul de Externe al Republicii Moldova. Printre acestea fiind problema menținerii statutului limbii ruse în Republica Moldova și restricțile de intrare în țară, aplicate de fosta guvernare, jurnaliștilor și interpreților ruși.

Potrivit lui Lavrov, în Republica Moldova ar trebui să fie întreprinse măsuri în vederea păstrării statutului limbii ruse.

„Am ridicat problema necesității de a se lua măsuri pentru menținerea statutului limbii ruse în Republica Moldova, iar colegii noștri au luat act de acest lucru. Sper că acest lucru va împiedica restrîngerea artificială a spațiului vorbitorilor de limbă rusă și rușilor din Republica Moldova”, a spus Lavrov, potrivit aif.md.

Un alt subiect despre care au discutat cei doi diplomați a fost legat de restricțiile intrării jurnaliștilor și artiștilor ruși în Republica Moldova.

După cum scrie kommersant.ru, practica interdicțiilor a fost folosită activ în perioada în care republica a fost controlată de Vladimir Plahotniuc.

„Am convenit să luăm măsuri pentru a renunța la încălcarea regimului fără vize, aplicând măsuri restrictive împotriva cetățenilor unei sau altei țări. Am atras atenția asupra necesității de a asigura drepturile jurnaliștilor, libertatea activității profesionale și prevenirea politicilor media discriminatorii. Guvernul moldovean anterior a întreprins astfel de acțiuni în legătură cu mass-media în limba rusă”, a declarat Serghei Lavrov.

La rândul său, Nicu Popescu a considerat vizita sa în Rusia ca fiind „începutul lucrului comun pentru normalizarea relațiilor”.

Vizita ministrului moldovean de Externe, Nicu Popescu, cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avut loc ieri, 11 septembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here