Sursa foto: politia.md

Trei bărbați cu vârsta cuprinsă între 34 și 55 ani, originari din raionul Telenești, au fost reținuți, fiind bănuiți de trafic de persoane pe teritoriul Federației Ruse, în scop de exploatare sexuală.

În urma investigațiilor s-a stabilit că, suspecții, în perioada anilor 2008 – 2014, bărbații au racolat șase tinere din Telenești, Fălești și Ialoveni, care la acel moment aveau vârsta cuprinsă între 20 și 24 de ani. Fetele au fost transportate în Federația Rusă, la Moscova, unde au fost exploatate sexual-comercial.

Inițial, victimele erau racolate prin înșelăciune, fiindu-le promise locuri de muncă în diferite domenii. Ajunse pe teritoriul unui stat străin și neavând surse de existență, fetele erau nevoite să ofere servicii sexuale contra plată.

Conform probelor acumulate, victimele erau plasate pe un drum circular din Moscova, de unde erau vândute clienților pe ore sau chiar zile, contra sumelor de la 5.000 la 15.000 ruble rusești.

Perchezițiile au fost efectuațe la domiciliile celor trei suspecți, unde au fost reținuți.

La fața locului, oamenii legii au depistat și ridicat înscrisuri pertinente la caz, telefoane mobile, cartele SIM, inclusiv din Federația Rusă, precum și o persoană, despre care se știe că, anterior, a fost exploatată sexual comercial, iar la moment este în concubinaj cu unul dintre bănuiți.

De asemenea, în cadrul percheziției la domiciliul unuia din suspecți a fost depistată o linie de producere a alcoolului în condiții casnice.

Astfel, de la fața locului au fost ridicate produse alcoolice în diferite faze de procesare: 150 litri de alcool și 48 de sticle de divin, inclusiv îmbuteliate, având și timbre de acciz. Alcoolul urma să fie comercializat în Federația Rusă.

Pe faptul contrafacerii produselor alcoolice, precum și pentru utilizarea mărcii comerciale străine și încălcarea regimului legal de aplicarea timbrelor de acciz, urmează să se expună agentul constatator al IP Telenești.

Pe acest caz, au fost pornite cauze penale, pentru trafic de persoane și proxenetism, iar bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here