Foto: Jamesedition.com

Centrul Naţional Anticorupţie, prin intermediul Agenţiei de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI), şi procurorii anticorupţie au aplicat zilele acestea sechestre în valoare de cca 364 de milioane de lei în dosarele fraudei bancare. Printre bunurile indisponibilizate sunt active, mijloace financiare, capitaluri sociale, dar și unele automobile.

Potrivit unui comunicat al CNA, în vederea recuperării prejudiciului, cauzat în urma devalizării sistemului financiar-bancar, ARBI a ridicat 11 automobile care aparţin companiilor gestionate de unul din beneficiarii fraudei. Este vorba despre maşini de lux, inclusiv blindate, marca Mercedes (GL, Maybach), Bentley şi Toyota, pe o parte din ele fiind deja aplicat sechestru.

În cazul automobilelor, există o coincidență cu modele deținute de fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, care este singurul moldovean ce a avut în proprietate un Maybach blindat. El l-a trecut într-o declarație de avere depusă în vara acestui an, la scurt timp după ce a renunțat la mandatul de deputat.

Atunci Plahotniuc și-a evaluat prețul limuzinei blindate la peste 10 milioane de lei. La fel, în declarația de avere depusă atunci, Plahotniuc trecea și trei automobile Mercedes, inclusiv două de model GLS și un S Klasse.

Ulterior, la începutul lunii septembrie, Plahotniuc a depus o nouă declarație de avere, din care reieșea că și-a vândut patru automobile către cetățeanul Pavel Grosul, toate însă la sume sub 2 milioane de lei.

Plahotniuc a intrat în posesia limuzinii blindate în 2017. Fostul său partener de afaceri Veaceslav Platon, ajuns în prezent la închisoare, declara în cadrul unui interviu pentru TV8 că limuzina Plahotniuc ar fi primit-o cadou de la Ilan Shor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here