Deputata Marina Tauber susține că ridicarea imunității de deputat și arestarea s-au făcut la comanda președintelui Igor Dodon. Acuzațiile au fost făcute, după ședința în care procurorii au cerut mandat de arestare pentru aceasta.

După ședința în care procurorii au cerut 30 de zile de arest pentru Tauber, aceasta a declarat că șeful statului a dat indicații procurorului general interimar pentru ca acesta să fie arestată.

„Totul este făcut la comanda lui Dodon. El dă indicații procurorului general interimar. După câteva ore de la declarațiile mele din Parlament am fost reținută deși nu am avut intenția de a părăsi țara”, a fost comentariul deputatei.

Procurorii au cerut 30 de zile de arest în izolator în privința Marinei Tauber și 30 de arest la domiciliu în privința Reghinei Apostlova.

În timp ce cele două deputate sunt audiate de magistrați, câteva sute de persoane protestează în fața Judecătoriei.

Oamenii scandează „Marina suntem cu tine” și „Libertate”. Protestatarii au adus și pancartele care au fost văzute la protestul organizat anterior la Procuratura Anticorupție.

Amintim că deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute pentru 72 de ore, dat fiind că au încercat să se eschiveze de la acțiunile de urmărire penală, atunci când au părăsit incinta Parlamentului și s-au deplasat într-o direcție necunoscută, chiar în momentele în care în plenul legislativului era examinat demersul procurorului general interimar privind ridicarea imunității acestora.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here