Maia Sandu promite „dreptate” în cazul TVR, care a solicitat întoarcerea frecvenței naționale

Autor: , in Cultură/Media / Politic / 19 septembrie, 2019, 14:33

Premierul Maia Sandu dă asigurări că va oferi „toată susținerea televiziunii publice din România pentru recuperarea frecvenței cu acoperire națională”.

Ea a comentat situația creată în jurul frecvenței naționale aflate în prezent în posesia Canal 2 drept o revenire la normalitate și că „se sting luminile în televiziunile controlate de sistemul oligarhic, după ani de zile în care au slujit intereselor de partid”.

„Astăzi guvernul a primit o scrisoare din partea directorului TVR prin care solicită Consiliului Audiovizualului o frecvență de emisie, care să permită difuzarea postului TVR Moldova pe întreg teritoriul țării. Considerăm că toate interferențele fostelor guvernări în frecvența de emisie a TVR au produs o mare nedreptate, atât postului public român de televiziune, cât și cetățenilor Republicii Moldova, iar frecvența de emisie preluată abuziv trebuie să revină la TVR”, a declarat premierul.

Amintim că și Televiziunea Română (TVR) a anunțat face toate demersurile oficiale pentru a recupera frecvenţa națională de emisie pe care o deține în prezent Canal 2, un post din holdingul media al lui Vladimir Plahotniuc.

Canal 2 emite în prezent pe frecvența națională care a aparținut anterior TVR 1 și care a fost preluată în urma unor scheme obscure. Inițial de către 2Plus, ulterior trecând la Canal 2.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *