Banii pentru privatizarea Air Moldova, în sumă de 50 de milioane de lei, au fost achitați în cash, iar o parte din această sumă a fost obținută de la o companie de asigurări care aparține lui Ilan Shor. Dezvăluirile au fost făcute de către Igor Munteanu, președintele comisiei parlamentare de anchetă privind privatizările, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

„Domnul Ianovici, unul din ce doi investitori privați, a achitat în cash banii pentru privatizare. Banii s-au plătit după ora de funcționare a unei bănci comerciale. În aceeași seară s-a convertit valuta în lei, procedură contrară regulilor Băncii Naționale. Acești gentlemeni ai norocului erau evident într-o cârdășie cu instituțiile statului”, a declarat Igor Munteanu.

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, o parte din banii pentru privatizare, în sumă de 10 milioane de lei au fost scoși dintr-o companie de asigurări care-i aparținea lui Ilan Shor.

„Înapoi au fost întoarse doar 6 milioane. Iar unul din motivele din care această companie se află într-o situație precară, sub administrare specială, e anume această tranzacție dubioasă și obscură. Shor avea nevoie de acești bani pentru a plăti această sumă mizeră pentru Air Moldova”, a dezvăluit Slusari.

Anterior, în cadrul unui interviu pentru Cotidianul, și președintele Igor Dodon a vorbit despre acest caz.

Citește și: (VIDEO) Dodon, despre cum s-a privatizat Air Moldova: Cineva umbla cu 50 de milioane cash. Nimeni nu a intervenit

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here