Activistul Pavel Grigorciuc a fost reținut de PCCOCS pentru 72 de ore, într-o cauză penală pe faptul agresării fizice a procurorului Nicu Șendrea.

Grigorciuc a fost reținut pentru 72 de ore, fiind învinuit de huliganism. Acesta riscă o amendă în mărime de la 750 la 1350 unităţi convenţionale sau până la 5 ani de închisoare.

De menționat că, la 12 septembrie curent, Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Botanica, a pornit o cauză penală pe faptul agresării fizice a procurorului Nicu Șendrea de către Pavel Grigorciuc.

Nicu Șendrea a fost agresat fizic de către activistul civic Pavel Grigorciuc, în timp ce primul ieșea din Curtea de Apel Chișinău. Acesta i-a aplicat lovituri în diferite regiuni ale corpului, astfel încât victima a fost supusă examinării medico-legale și internată în spital.

Citește și: (VIDEO) Un nou scandal cu implicarea lui Grigorciuk; Un procuror îl acuză că l-a lovit, el susține că și-a recuperat telefonul

De partea cealaltă, Grigorciuk susține că Șendrea i-ar fi sustras telefonul, iar el nu a făcut decât să și-l „recupereze”. El a postat și un video, din care nu sunt însă clare prea multe lucruri.

Grigorciuk a mai fost implicat într-un incident similar în martie curent, când l-ar fi lovit, în preajma unui local din centrul capitalei, pe deputatul PD Sergiu Sîrbu.

El a fost atunci reținut și plasat în arest, în penitenciarul 13, pentru că avea deja o pedeapsă cu închisoare de 3 ani și jumătate cu suspendare, pentru protestele din 2015 din fața Procuraturii Generale.

Grigorciuk s-a remarcat și prin protestele din fața casei lui Vladimir Plahotniuc, din vara lui 2015. El a acuzat instituțiile de drept că a fost persecutat pentru pozițiile sale împotriva fostului lider PD.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here