Toyota a anunțat că peste 500.000 de clienți au folosit în ultimii doi ani serviciul de car-pooling CleverShuttle, care folosește modelul electric alimentat cu hidrogen Mirai în Hamburg, Munchen și Stuttgart.

Toyota a inițiat în septembrie 2017 un parteneriat cu serviciul de car-pooling CleverShuttle din Germania pentru a utiliza modelul electric alimentat cu hidrogen Toyota Mirai, scrie Automarket.ro.

Flota inițială a fost formată din 20 de unități Mirai și a fost extinsă ulterior la 45 de unități, iar aria de utilizare este formată din orașele germane Hamburg, Munchen și Stuttgart.

Constructrul japonez a ales acest parteneriat cu scopul de a crește popuaritatea modelelor electrice alimentate cu hidrogren, iar după primii doi ani a raportat că peste 567.000 de clienți au utilizat Toyota Mirai. În total, unitățile Mirai din cadrul flotei au parcurs peste 2.2 milioane de kilometri.

„Cu peste 2.2 milioane de kilometri parcurși, aceasta este cea mai utilizată flotă de mașini electrice cu hidrogen și demostreaza atractivitatea și utilizarea fără probleme a acestei tehnologii”, afirmă Ferry Franz, directorul Toyota Motor Europa din Berlin.

Comparativ cu o mașină electrică care stochează energie în baterii, Toyota Mirai are avantajul că necesită doar 3 minute pentru a umple rezervorul de hidrogen, care este convertit în energie electrică prin pile de combustibil. Cu un consum oficial de 0.76 kilograme de hidrogen la 100 de kilometri, autonomia lui Mirai este de până la 500 de kilometri, iar modelul oferă un motor de 154 de cai putere.

Serviciul de car-pooling CleverShuttle este diferit de serviciile de ride-hailing precum Uber prin faptul că mai mulți pasageri pot călători simultan spre destinația dorită după ce solicită o mașină printr-o aplicație mobilă. Statisticile oferite de CleverShuttle arată că prețul unei călătorii este cu până la 40% mai mic decât călătoriile efectuate cu taxi-urile convenționale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here