Sursa foto: psrm.md

Procesul penal care punea „la îndoială legalitatea finanțării” PSRM, inițiat de Procuratura Generală la începutul lunii iunie curent, a fost încetat.

Conform Procuraturii Anticorupție (PA), la 8 iulie 2019 a fost emisă o ordonanță de refuz în pornirea unui dosar penal, deoarece „nu s-au confirmat careva acțiuni de finanțare ilegală a PSRM” după verificările efectuate drept urmare a apariției în public a înregistrării video a discuției dintre președintele Igor Dodon, fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, și fostul vicepreședinte la PDM Serghei Iaralov. Cel puțin asta susțin reprezentanții PA într-un răspuns oferit Ziarului de Gardă.

La 11 iunie curent, Procuratura Generală anunță într-un comunicat de presă că a pornit un proces penal și investighează informații „care pun la îndoială legalitatea finanțării unor formațiuni politice”.

„În procesul investigațiilor procurorii au demarat o serie de acțiuni în vederea elucidării obiective a circumstanțelor cazului, inclusiv au ridicat probe și au purces la audierea persoanelor”, susțin procurorii.

Procesul a fost pornit în contextul în care a doua zi după ce PSRM a anunțat că nu va face coaliție cu PDM și a ales să formeze o majoritate temporară cu blocul ACUM și să voteze un guvern condus de Maia Sandu, mass-media afiliată lui Plahotniuc au difuzat mai multe înregistrări video în care președintele Igor Dodon poartă discuții cu fostul lider al democraților. În materialele video cei doi discută despre o posibilă federalizarea a Republicii Moldova și finanțarea externă de care beneficiază PSRM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here