Octavian Țîcu candidează la funcția de primar al capitalei pentru a-l împiedica pe Dorin Chirtoacă să acceadă în turul II al alegerilor, susține fostul președinte al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

În opinia lui Ghimpu, Țîcu nu are șanse să acceadă în turul II al scrutinului pentru funcția de primar al capitalei, iar performanța acestuia „va fi doar ruperea unor voturi de la Dorin Chirtoacă, venite din partea unor unioniști care cred că Țicu e mai…”.

„Iată cum și datorită cui, A. Năstase poate ajunge în turul doi, unde se va “bate” cu Ceban. Dar tocmai aici e și buba, și slujba! Țîcu, care a zis că nu vrea să-l vadă pe Ivan Ceban Primar General, anume el îl va aduce pe acesta în scaunul de Primar. Pentru că în cazul, în care Năstase iese în turul doi, mulți unioniști nu vor ieși la vot sau nu-l vor vota pe Năstase și e clar de ce, a dodonizat Republica! Iar alegătorii lui Ceban vor ieși cu toții, chiar și cei, care se mișcă cu ajutorul a două bastoane… Într-o atare situație, Ceban la sigur poate deveni Primar!”, comentează Ghimpu pe Facebook.

Mai mult, el afirmă că acest scenariu i-ar aparține lui „Năstase, după o înțelegere obscură cu Dodon, sugerându-i-se lui Țicu de către cineva din anturajul (agentura) lor ideea, că doar el poate salva Primăria de Ceban…”.

„În politică trebuie să fii șahist de mare performanță, ca să poți prevedea și anticipa mișcările adversarilor tăi, altfel le faci jocul lor, fără să-ți dai seama”, a concluzionat Mihai Ghimpu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here