Circulație ilegală a drogurilor, deconspirată de procurorii din Hâncești

Autor: , in Social / 24 septembrie, 2019, 15:04

Procuratura raionului Hâncești a trimis spre examinare în instanța de judecată cauza penală a unui locuitor din satul Sofia al acestui raion pentru circulația ilegală a marijuanei, pe care o avea stocată în cantitate de peste 1,5 kg și pe care o creștea în grădina sa, cu scopul de a o comercializa.

Așa cum învinuitul fusese anterior judecat și condamnat, acesta acționa cu maximă prudență, astfel încât a fost necesară o abordare complexă din partea procurorilor și ofițerilor de poliție. Prin urmare, deconspirarea acțiunilor ilegale ale învinuitului a devenit posibilă prin activitatea unui investigator sub acoperire, căruia acesta i-a vândut droguri. Totodată, oamenii legii au depistat în grădina gospodăriei sale suprafețe pe care acesta cultiva marijuana, iar în locuința acestuia – o râșniță electrică pe care o folosea la fărâmițarea drogului, precum și alte probe relevante incriminării lui. Făptuitorul a fost reținut și plasat în arest, după care cauza penală a fost trimisă spre examinare în instanța de judecată.

În contextul în care cetățeanul și-a recunoscut vina, pe de o parte, iar pe de altă parte luând în considerare că anterior a fost condamnat, pedeapsa prevăzută de lege permite o marjă de discreție din partea autorității judecătorești în aplicarea ei. Astfel, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani, cu lipsirea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X