Detalii noi despre perchezițiile la Curtea Supremă de Justiție. Ce au ridicat procurorii

Autor: , in Social / 24 septembrie, 2019, 17:32

Procurorii Anticorupție au efectuat astăzi percheziții la Curtea Supremă de Justiție, după ce Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a solicitat Consiliului Superior al Magistratruii ridicarea imunității judecătorului Ion Druță, pentru reținerea, aducerea silită, arestarea și percheziționărea acestuia.

„În cadrul perchezițiilor în biroul de serviciu al judecătorului – efectuate în lipsa acestuia, din motiv că este plecat peste hotarele Republicii Moldova – procurorii au ridicat mijloace bănești provenite din surse necunoscute, un calculator de birou pentru verificarea informației relevante, precum și acte necesare investigației”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție.

Potrivit legii, dacă instanța îl va găsi vinovat de fapta incriminată, judecătorul CSJ riscă o amendă în mărime de până la 500 mii lei sau închisoare de până la 15 ani. În ambele cazuri, acesta ar fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Reamintim că, astăzi, Președintele CSJ, Ion Druță, a rămas fără imunitate, iar Procuratura Anticorupție a pornit urmărire penală în privința acestuia după ce CSM a dat curs unei solicitări în acest sens din partea procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Drept temei pentru urmărirea penală a servit sesizarea Serviciului de Informații și Securitate, care a analizat propripetățile dobândite de membrii familiei Druță, în perioada 2016-2019, dat fiind că a fost constatată o discrepanță esențială între acestea și veniturile legale declarate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X