Reacția ironică a lui Trump la discursul Gretei Thunberg de la ONU

Autor: , in Externe / 24 septembrie, 2019, 15:28

Preşedintele american Donald Trump a ironizat-o marţi pe tânăra activistă de mediu Greta Thunberg, afirmând că aceasta ‘pare o tânără foarte fericită’, după ce adolescenta, reţinându-şi cu greu lacrimile, a luat cuvântul luni de la tribuna ONU, notează AFP.

Adolescenta suedeză în vârstă de 16 ani, devenită simbolul revoltei tinerilor în faţa inacţiunii la urgenţa climatică, le-a cerut socoteală luni liderilor lumii într-un discurs pasionat, în care, cu o voce mânioasă, i-a acuzat că i-au ‘furat visurile şi copilăria’.

‘Pare o tânără foarte fericită care priveşte spre un viitor luminos şi minunat. Cât de plăcut de privit!’, a ironizat preşedintele american, un negaţionist notoriu al schimbărilor climatice şi care a retras SUA din Acordul de la Paris.

Tweet-ul lui Trump a fost postat deasupra unei înregistrări video a discursului Gretei Thunberg, în care aceasta declara, între altele: ‘Oamenii suferă, oameni mor, ecosisteme întregi se prăbuşesc. Suntem la începutul unei extincţii în masă şi tot despre ce vorbiţi sunt bani şi poveşti despre creştere economică eternă. Cum îndrăzniţi?’

Mesajul lui Donald Trump i-a scandalizat pe numeroşi internauţi, provocând 16.000 de răspunsuri în trei ore, scrie Agerpres.

‘Donald Trump atacă o tânără nevinovată, este absolut dezgustător’, a scris unul dintre ei.

Mulţi alţii i-au dat însă dreptate preşedintelui american, acuzând-o pe tânără activistă, care suferă de sindromul Asperger, că a fost ‘spălată pe creier’.

Greta Thunberg şi Donald Trump şi-au încrucişat pentru scurt timp drumurile cu ocazia unui summit ONU privind acţiunea climatică, la New York, unde preşedintele american şi-a făcut o apariţie neaşteptată de circa 10 minute. O înregistrare video surprinsă în momentul întâlnirii o arată pe adolescentă săgetându-l cu privirea pe Trump.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X