(DOC) Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, ar putea pleca din funcție. Cererea de demisie va fi depusă luni sau marți

Autor: , in Actualitate / Social / 29 septembrie, 2019, 10:25

Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, demisionează. Cerere de demisie va fi depusă luni, 30 septembrie, sau marți, 1 octombrie la prima oră. Decizia de a demisiona a fost luată în legătură cu revocarea mandatelor membrilor Consiliului Superior al Magistraturii la Adunarea Generală a Judecătorilor, scrie bizlaw.

”În legătură cu revocarea judecătorilor, membri ai CSM, la Adunarea Generală a Judecătorilor, din 27.09.2019, componența care a a propus candidatura mea la funcția de președinte al CSJ Parlamentului Republicii Moldova și pentru a evita tot felul de speculații și/sau suspiciuni în adresa întregului sistem judecătoresc, îmi voi da demisia luni sau marți, data de 30.09.2019 – 01.10. 2019, la prima oră”, precizează Druță într-o declarație.

Ion Druță a fost propus Parlamentului pentru numirea în funcția de președinte al CSJ, pe un termen de patru ani, în data de 25 aprilie 2018. În iunie 2019, Druță a fost înlăturat de la exercitarea funcției administrative. O lună mai târziu, Ion Druță a revenit la șefia CSJ după ce Curtea de Apel Chișinău a acceptat cererea depusă împotriva CSM.

În data de 24 septembrie, Președintele CSJ, Ion Druță, a rămas fără imunitate de judecător după ce CSM a a dat curs unei solicitări în acest sens din partea procurorului general interimar, Dumitru Robu. Astfel, opt membri au Consiliului au votat pentru ridicarea imunității lui Druță, în timp ce doar un membru a votat împotrivă.

După ce judecătorul a rămas fără imunitate, procurorii au efectuat percheziții în biroul de serviciu al lui Ion Druță, în timp ce magistratul se afla peste hotarele Republicii Moldova.

Sursa: bizlaw.md
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X