(DOC) Codreanu sesizează diplomațiile din Republica Moldova cu privire la excluderea sa din cursa electorală

Autor: , in Politic / 30 septembrie, 2019, 16:13

Ruslan Codreanu, care urma să candideze la alegerile locale generale, a trimis mai multe scrisori la ambasadele străine din Republica Moldova, dar și la Consiliul Uniunii Europene, privind neînregistrarea sa în cursa electorală pentru șefia Capitalei.

Codreanu consideră că CECEM a refuzat să-i înregistreze candidatura din motive subiective și ilegale.

„Cineva vine deja cu promisiuni despre Chișinău din cosmos, ireale și doar pentru că dau bine. Cineva promite metrouri. Cineva promite capitală ca în Europa. Cineva povestește despre idei primite din Moscova. Cineva crede că deja au împărțit capitala și stau relaxați în scăunele”, a scris Codreanu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, acesta a anunțat că „va lupta în continuare pentru a fi auzit și să i se facă dreptate”.

Reamintim că, săptămâna trecută, Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău (CECEM) a refuzat să-l înregistreze pe Ruslan Codreanu în calitate de candidat independent la funcția de primar al Capitalei, pe motiv că au fost identificate mai multe încălcări în listele de subscripții.

Ca să candideze independent, Codreanu a trebuit să colecteze 10 mii de semnături. Acesta a prezentat la CECEM 10.454 de semnături, dintre care 1.200 nu au fost validate.

Vineri, 27 septembrie, Ruslan Codreanu a depus contestația la CEC, prin care a solicitat să anuleze hotărârea Consiliului Electoral de Circumscripție nr. 1 Chișinău, privind neînregistrarea acestuia, în calitate de candidat la Primăria Capitalei.

„Nu poți tăia liste și considera doar niște foi, când e vorba de oameni. Oameni care și-au pus semnătura și au încredere că orașul poate fi administrat fără interese de partid”, a declarat Ruslan Codreanu.

Sursa: facebook.com/Ruslan Codreanu
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X