Chironda, solidar cu Codreanu. Propune inițierea unei petiții

Autor: , in Politic / Uncategorized / 1 octombrie, 2019, 12:28

Victor Chironda, unul dintre concurenții electorali pentru primăria Chișinău propune inițierea unei petiții către Guvern și Parlament, astfel încât ca în Codul Electoral să fie redus numărul de semnături necesare pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent la funcția de Primar. Propunerea vine după ce ieri, Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins contestația lui Ruslan Codreanu, acesta nefiind înregistrat în cursa electorală pentru șefia Capitalei.

Chironda consideră „regretabilă neadmiterea lui Ruslan Codreanu în cursa electorală”.

„Condiția asta de a colecta 10 mii de semnături este un impediment artificial, creat intenționat pentru a oferi doar politicienilor care au un partid în spate posibilitatea de a candida la funcția de primar”, a scris candidatul la funcția de primar din partea Mișcării Politice „Forța Nouă” pe o rețea de socializare.

De asemenea, acesta susține că unui activist civic, lider de comunitate sau unui simplu om care ar vrea să candideze este aproape imposibil că colecteze 10 mii de semnături în timp redus.

În acest sens, Victor Chironda propune inițierea unei petiții comune a societății civile către Guvern și Parlament în care să ceară modificarea Codului Electoral și anume reducerea numărului de semnături necesare pentru înscrierea în calitate de candidat pentru Primăria Chișinău de la 5% până la 2% din numărul alegătorilor din circumscripția respectivă.

„Asta ar democratiza alegerile în Chișinău și ar contribui la depolitizarea PMC și CMC”, a mai adăugat Chironda.

Reamintim că ieri, Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins contestația lui Ruslan Codreanu privind refuzul CECEM de a-l înregistra în calitate de candidat independent pentru funcția de primar al municipiului Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X